Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό που συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι σε νησίδα του Έβρου και είχε στο επίκεντρο τον υποτιθέμενο θάνατο μιας 7χρονης προσφυγοπούλας.

Πρόσφυγας από τους 38 που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα του Έβρου το περασμένο καλοκαίρι, αποκάλυψε στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι έγινε ακόμη και χρήση μέικ-απ προκειμένου να στηθεί ο θάνατος του πεντάχρονου κοριτσιού τον περασμένο 15Αυγουστο.

Η νέα αυτή μαρτυρία έρχεται να επιβεβαιώσει πως το περιστατικό με τη μικρή Μαρία, που φέρεται να απεβίωσε αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού, δε συνέβη ποτέ.

Σε έντονο ύφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υιοθετήσει τις τότε κατηγορίες σε βάρος της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, δήλωνε με ύφος κήνσορα: ‘σε αυτήν τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών’. Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της  αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

Έχει μάλιστα προηγηθεί και η αναδίπλωση του ίδιου του «Der Spiegel», με το περιοδικό να ανακαλεί τα σχετικά δημοσιεύματα ύστερα από την αποκάλυψη πως η όλη υπόθεση ήταν ψευδής και σκηνοθετημένη μέσω μιας γυναίκας με ύποπτο ρόλο, που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένει να στρέφει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης η οποία, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, σπεύδει τώρα να υιοθετήσει ως αληθινή μόνο την τελευταία μαρτυρία και όταν μάλιστα, όπως σημειώνουν, ήταν ο ίδιος ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης που στις 16 Αυγούστου μιλούσε και εκείνος για τον θάνατο ενός παιδιού.

«Ένα παιδί 5 χρόνων έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προκειμένου να βρεθεί το σώμα του και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της», έλεγε τότε ο υπουργός.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δε διέσωσε τους 38 μετανάστες από την ελληνική, όπως αποδείχτηκε νησίδα, ώστε οι ελληνικές Αρχές να είχαν πλήρη εικόνα για το περιστατικό.

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της για την ακρίβεια και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, πασχίζει να μετατοπίσει την ατζέντα με fake news ακόμη και για την υπόθεση των 38 προσφύγων».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διακινητής είναι πιθανό να είναι Έλληνας. Έχει κατατεθεί αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ υπάρχει ανοιχτή δικογραφία.

Πηγή: madata.gr