Tο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών μετά από συνεδρίαση ωρών, αποφάσισε να αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης της. Έτσι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα κρατείται στο κελί της στις σύγχρονες φυλακές του Χάρεν.

Μάταια εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη περίμεναν για ώρες έξω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών για την Εύα Καϊλή. Η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ και πήρε αναβολή μέσω του δικηγόρου της. Αντίθετα οι τρεις συγκατηγορούμενοί της, μεταξύ αυτών και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βρέθηκαν ενώπιον των δικαστών.

Η φουσκωμένη βαλίτσα με τα μετρητά

Την ίδια ώρα η Βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες με τα μετρητά που κατέσχεσαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αυτή είναι η βαλίτσα η οποία βρέθηκε στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και με την οποία πιάστηκε έξω από το ξενοδοχείο Sofitel.

Ξέχειλη από χαρτονομίσματα! Ακόμα και χαρτονομίσματα των 5 ευρώ.

-600.000 μέσα στη βαλίτσα

-1.500.000 εκατομμύριο συνολικά

-750.000 στο διαμέρισμα του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι

-150.000 στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή

Η διαδρομή του χρήματος

Οι αρχές τώρα ψάχνουν τη διαδρομή των χρημάτων για να διαπιστώσουν πώς κατέληξαν στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή και τους συγκατηγορούμενος της.

Τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα είναι ολοκαίνουρια, πρόσφατα τυπωμένα στο Βέλγιο.

Από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων, αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι αρχές αναζητούν τώρα:

-από ποιες τράπεζες θα μπορούσε να είχε γίνει η ανάληψη
-ποιο ήταν το πρόσωπο που έβγαλε τα χρήματα
-αλλά και ποιος ήταν ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον είχαν κατατεθεί

Άλλα χαρτονομίσματα εκτιμάται ότι έχουν τυπωθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

«Τα λεφτά είναι του συντρόφου της»

Ο συνήγορος της Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε ότι η ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα και ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει την ευθύνη στον σύντροφό της.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η παρουσία της στο Κατάρ και οι συναντήσεις της εκεί, έγινε με την πλήρη έγκριση της Προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η κα Μέτσολα την έστειλε στο Κατάρ, το τι θα έλεγε είχε την έγκριση της κας Μέτσολα, η κα Μέτσολα είχε στείλει μαζί της τον κ Ρομπέρτο Μπεντίνι για να παρακολουθεί όλες τις συναντήσεις της κα Καϊλή» ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο» ήταν η απάντηση της προέδρου του Κοινοβουλίου, κα Μέτσολα.

Στο «κάδρο» και το Μαρόκο

Μετά την καθαίρεση της Εύας Καϊλή, οι έφοδοι στο Ευρωκοινοβούλιο συνεχίζονται,  γραφεία σφραγίζονται, χαρτιά και υπολογιστές φτάνουν στα χέρια της αστυνομίας.

Και όπως φαίνεται στο «κάδρο» μπαίνουν και άλλες χώρες εκτός από το Κατάρ.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκονται ήδη η περιουσία της Εύας Καϊλή, των γονιών, του συντρόφου και της αδερφής της Μανταλένας, που παραμένουν δεσμευμένες, ενώ ελέγχεται εξονυχιστικά το πόθεν έσχες της καθώς και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα της.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr