Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν, καθώς κατηγορείται για το σκάνδαλο Qatar Gate. Ο δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ μιλάει για τις συνθήκες κράτησής της.

Πρόκειται για υπερσύγχρονες φυλακές οι οποίες εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και η Εύα Καϊλή θα μείνει εκεί τουλάχιστον ως τις 22 Δεκεμβρίου, ώρα που η εφημερίδα Corriere della Serra λεπτομέρειες από την 10ωρη απολογία του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όπως ανέφερε στο Star ο Μισέλ Γκεγιέ η Εύα Καϊλή φέρεται να είναι στην ίδια πτέρυγα με περίπου 20 κρατούμενες, οι οποίες, «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα ”λευκού κολάρου” (white collar crimes)», δηλαδή φοροδιαφυγή, υπεξαιρέσεις και οικονομικές απάτες.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανόν η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στη φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στη φυλακή», είπε ο δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ.

Πώς είναι οι φυλακές του Χάρεν

Οι φυλακές του Χάρεν θεωρούνται πρότυπες και θυμίζουν χωριό με πολλά κτίρια και μονάδες στις οποίες κρατούνται περίπου 30 άτομα σε κάθε μικρή εγκατάσταση.

Πρόκειται για οικολογικές φυλακές με γήπεδα και κοινούς χώρους. Τα δωμάτια είναι μικρά και διαθέτουν κρεβάτι, γραφείο και τηλεόραση, ενώ υπάρχει και ένα μικρό παράθυρο.

Οι κρατούμενοι είναι διαχωρισμένοι στα «κελιά» ανάλογα με την ηλικία και το προφίλ και όσοι είναι εκεί απασχολούνται στην κουζίνα ή σε άλλες δραστηριότητες.

Οι κρατούμενοι μπορούν να μετακινούνται μεταξύ του δικού τους κτιρίου και των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr