Αναμένεται η απόφαση για το εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή εάν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για το αν θα αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» ή θα παραταθεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Για «συνθήκες Μεσαίωνα» έκανε λόγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι. 

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εισήλθε στην αίθουσα από πόρτα που δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με τους δύο δικηγόρους της, Αντρέ Ριζόπουλο και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, και τον διερμηνέα της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος στους δημοσιογράφους, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση και της είχαν πάρει το μπουφάν. Όπως είπε ο ίδιος, δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της, ενώ εμφανίστηκε κουρασμένη και καταβεβλημένη.

Μάλιστα, έκανε λόγο για παραβίαση της ανθρώπινης σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Εύα Καϊλή στην απολογία της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της, παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε απο την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε τίποτα για τη βαλίτσα και τα χρήματα. 

Πηγή: madata.gr