Η Εύα Καϊλή έκανε έφεσης μέσω του νέου συνηγόρου της, Σβεν Μαρί. Το κατηγορητήριο έχει βαρύνει για εκείνη μετά και την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα sud info, ο συνήγορος της ευρωβουλευτή εκφράζει την απογοήτευσή του, για την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών, να μην την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σχετικά με τον κίνδυνο απαγωγής της

Όταν ο συνήγορος ρωτήθηκε για τον κίνδυνο απαγωγής της Εύας Καϊλή, εκείνος απάντησε ότι σε αυτό το κομμάτι δεν δίνει σημασία.

«Ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να μετατρέψουμε, μια τόσο σοβαρή υπόθεση σε ταινία, ακόμα κι αν το σενάριο είναι καλό» συμπληρώνει.

Τι απαντά στους χαρακτηρισμούς περί «δικηγόρου του διαβόλου»

Ο Σβεν Μαρί, σημειώνει: «Αυτό σημαίνει ότι η Εύα Καϊλή είναι διάβολος; Δεν είναι. Ρωτήστε τους πυροσβέστες του Γκισλεγκέν, την Πατρίτσια Λεφράνκ ή τον νεαρό άνδρα που πέθανε στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του «βαπτίσματός» του αν είναι διάβολοι. Κοιτάζοντας το βιογραφικό μου, θα μπορούσες να γράψεις τρεις σελίδες για όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπερασπιζόμουν και που κάθε άλλο παρά διάβολοι ήταν».

Επίσης, αναφέρει ότι η κράτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, «είναι μάλλον συμβολική. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν χρησιμεύει για να είναι συμβολική. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την κρατήσουν στη φυλακή. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους ή με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εδώ, έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στη δικαιοσύνη να πει ότι λειτούργησε». 

«Η πίεση που ασκείται σε αυτή τη γυναίκα είναι απαράδεκτη»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η κ. Καϊλή είναι απογοητευμένη, ο Σβεν Μαρί απάντησε ότι δεν της είχε μιλήσει προσθέτοντας ότι «δεν είναι ύποπτη ότι δολοφόνησε κανέναν, ούτε ότι είναι έμπορος ναρκωτικών.

Κατηγορείται για κάτι, που επίσημα αρνείται και που θα συνεχίσει να αρνείται, από έναν μετανοημένο ο οποίος έχει ο ίδιος τη μεγαλύτερη ευθύνη στην υπόθεση. Και όλα όσα λέει θεωρούνται αλήθεια από την εισαγγελία. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που ενήργησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή να βγει από τη φυλακή το συντομότερο δυνατό;»

Ο συνήγορος της κ. Καϊλή υπογραμμίζει ότι «η τιμή της έχει καταπατηθεί και μπορεί να βλέπει την κορούλα της της μόνο δύο φορές το μήνα. Η πίεση που ασκείται σε αυτή τη γυναίκα είναι απαράδεκτη». Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε να μην δει όλα όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμά της, απαντά ότι δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό, διότι θα παραβίαζε το απόρρητο.

Ποια είναι η νέα υπερασπιστική γραμμή

Ο νέος συνήγορος υπεράσπισης της Καϊλή, Σβεν Μαρί, έχει διαφορετική στρατηγική από τον προηγούμενο συνήγορο της. Συνήθως επικεντρώνεται στους κανόνες και στις λεπτομέρειες της διαδικασίας προκειμένου να εντοπίσει νομικά κενά και αστοχίες για να τις εκμεταλλευτεί. Παρόλα αυτά η προσπάθεια του, κατά την ακρόαση της Καϊλή ήταν άκαρπη.

Με αφορμή την τρίτη κατά σειρά ακρόαση της Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο, έβαλε κατά πάντων:

Κατά του «εγκεφάλου» του Qatargate Αντόνιο Παντσέρι

Κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου να παρατείνει κατά δύο μήνες την κράτηση της Εύας Καϊλή, αλλά και κατά του δικαστή, Μισέλ Κλεζ, για τον οποίο η υπεράσπιση του κρατούμενου Ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα κατέθεσε αίτημα εξαίρεσής του από την διαδικασία.

πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr