Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η Euroleague αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων, τόσο στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και στο δεύτερο, δηλαδή το EuroCup, όσο διαρκεί ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αφορά δηλαδή τις τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), καθώς και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

Ουσιαστικά, οι ρωσικές ομάδες ίσως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περίοδου αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρχει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση, η Euroleague τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες».

«H Euroleague θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων,» αναφέρει η διοργανώτρια Αρχή στη σχετική ανακοίνωσή της και καταλήγει: 

«Η Euroleague και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».

Εuroleague: «”Πάγωσε” μέχρι νεοτέρας η συνεργασία με τη ρωσική VTB Bank»

 Στον «πάγο» έβαλε η Euroleague τη συνεργασία της με τη ρωσική τράπεζα VTB Bank, μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία. 

Η ανακοίνωση της Euroleague Basketball:

«Η Euroleague Basketball ανακοινώνει ότι πάγωσε τη συνεργασία μάρκετινγκ με τη VTB Bank μέχρι νεοτέρας εν μέσω του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Με την απόφαση αυτή θα παύσει, τουλάχιστον προσωρινά, η παρουσία της επωνυμίας VTB Bank στις διοργανώσεις του οργανισμού, της Turkish Airlines EuroLeague και του 7DAYS EuroCup, καθώς και της συσχέτισής της με συλλόγους, παίκτες και προπονητές της EuroLeague και του EuroCup.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων της ECA αποφάσισε να αναστείλει όλους τους αγώνες της EuroLeague και του EuroCup στους οποίους πρόκειται να συμμετάσχουν ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Πηγή: madata.gr