Ο γιατρός της εθνικής ομάδας του Βελγίου ανέφερε πως οι μισοί από τους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο Ντιρκ Ραμανέκερς ανέφερε ότι «πολλοί παίκτες είχαν ήδη εμβολιαστεί στο εξωτερικό, άλλοι πρόσφατα έχουν περάσει από κορονοϊό και άλλοι έχουν προστατευτεί για αρκετούς μήνες». Σύμφωνα με όσα είπε, υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ η κυβέρνηση πρόσφερε τα εμβόλια στην εθνική ομάδα εν όψει του Euro.

Οι μισοί από τους ποδοσφαιριστές είπαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο (Pfizer) καθώς πιστεύουν πως θα επηρεάσει την απόδοσή τους λόγω παρενεργειών και έτσι υπάρχει η πιθανότητα να τους στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ο καθηγητής πολιτικής ιατρικής είπε πως ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει εμβολιαστεί.

 «Ένας αριθμός των ποδοσφαιριστών είχε ήδη εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ορισμένοι από αυτούς έχουν πρόσφατα βιώσει τον Covid-19. Οι τελευταίοι έχουν αντισώματα και προτιμούν να εμβολιάζονται μετά το τουρνουά» ανέφερε, σημειώνοντας πως από προσωπική επιλογή «ένας-δύο παίκτες» δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 «Παίκτες με παιδιά όπως οι Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου, έχουν προτεραιότητα (για τα εμβόλια). Μέσα στην ομάδα, η πλειοψηφία προστατεύεται. Η ομαδική προστασία είναι μεγάλη γιατί αυτά τα παιδιά θα ζήσουν σε ένα πολύ απομονωμένο περιβάλλον για τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε ακόμη.

Πηγή: madata.gr