Η Γερμανία δεν μπαίνει στη μάχη του EURO 2020 ως φαβορί, αλλά στόχος της δεν παύει να είναι η κατάκτηση του τίτλου. Αυτό τόνισε ο Ματς Χούμελς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο “Kicker”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του συμπαίκτη του (στα «πάντσερ» και την Ντόρτμουντ) Εμρέ Τσαν, στην ιστοσελίδα “Sport1”.

«Θέλω να διεκδικήσω τον τίτλο, γι΄αυτό βρισκόμαστε εδώ. Ακόμη κι αν δεν είμαστε το μεγάλο φαβορί, λόγω των ασταθών εμφανίσεών μας τα τελευταία χρόνια, ξέρουμε ότι έχουμε τα μέσα και τα όπλα για να κερδίσουμε οποιοδήποτε ματς στο τουρνουά», δήλωσε ο Χούμελς, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δύσκολη πρεμιέρα της «νατσιονάλμανσαφτ» απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, στις 15 Ιουνίου στο Μόναχο: «Πρόσφατα ξεκινάμε πάντα καλά τα τουρνουά, με εξαίρεση το Μουντιάλ 2018, όπου χάσαμε από το Μεξικό. Την εποχή εκείνη, δεν είχαμε ακόμη “βρεθεί” σαν ομάδα, ούτε στις προπονήσεις ούτε σε αγώνες. Αυτό δεν πρόκειται να μας συμβεί κόντρα στη Γαλλία», επισήμανε ο αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Από την πλευρά του, ο Εμρέ Τσαν τόνισε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, δεν είμαστε το φαβορί για τον τίτλο, αλλά θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι ο πρόωρος αποκλεισμός μας από το Μουντιάλ ήταν απλά ένα “ατύχημα”. Είναι ξεκάθαρο ότι για τη Γερμανία, στόχος είναι πάντα η κατάκτηση του τροπαίου, γιατί έχουμε μεγάλους παίκτες και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε από κανέναν». Ο μέσος της Ντόρτμουντ επισήμανε ακόμη ότι η βαριά φανέλα της Γερμανίας, με τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τα τρία EURO, προσθέτει μία μεγάλη ευθύνη σε εκείνον και τους συμπαίκτες του.

Πηγή: madata.gr