Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του παίκτης της Ίντερ, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ο Έρικσεν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή (17/6), για να του τοποθετηθεί απινιδωτής. Με τη συγκεκριμένη συσκευή και την κατάλληλη θεραπεία θα μπορέσει να έχει και πάλι μια φυσιολογική ζωή. Όσο για το αν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, είναι ένα ερώτημα που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

  πως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ο Έρικσεν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή (17/6)sport.es
 
Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης βρίσκεται στο πλάι του και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς της Δανίας με το Βέλγιο, στο γήπεδο όπου ο Έρικσεν είχε καταρρεύσει, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Το ματς σταμάτησε και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο κι αποθέωσε τον 29χρονο ποδοσφαιριστή.

 
Συγκλονίζουν τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοπή
Ο Γερμανός ιατρός της UEFA, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κρίστιαν Έρικσεν, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του «Funke» και στάθηκε ιδιαίτερα στην απερίγραπτη συγκίνηση που αισθάνθηκε μόλις… ζωντάνεψε ο 29χρονος μέσος.

Όπως περιέγραψε ο Γενς Κλάϊνφλεντ «μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Έρικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή» και πρόσθεσε διηγούμενος εκείνα τα συγκλονιστικά λεπτά:

«Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Έρικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ…, είμαι μόνο 29 ετών».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι ο Έρικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», τόνισε ο Κλάϊνφελντ.

newsbomb

Πηγή: madata.gr