Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα χαρακτήρισε το Fly Over, του σύγχρονου υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου στην ανατολική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε σημερινή παρουσίαση του έργου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένα μεγάλο έργο που πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει και θα βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά και τεχνικά αξιοθαύμαστα έργα και η μεγαλύτερη εναέρια οδός στην Ελλάδα. Ένας αυτοκινητόδρομος – στολίδι που όμοιός του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του  ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε την ανάγκη για αναβάθμιση της ανατολικής περιφερειακής οδού. Όπως τόνισε, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της Περιφερειακής Οδού, βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον αστικό ιστό της πόλης.

flyover.jpg

Πρόσθεσε, ότι σήμερα η ανατολική περιφερειακή οδός μπορεί να εξυπηρετεί 5.000 με 5.500 οχήματα ανά ώρα ανά κατεύθυνση, ενώ η νέα εσωτερική ανατολική περιφερειακή οδός θα είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα ανά ώρα ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος o δείκτης θνησιμότητας από την Αττική Οδό και 14 φορές μεγαλύτερος δείκτης τραυματισμών. «Για κάθε δύο νεκρούς που έχει η Αττική Οδός, έχουμε 30 νεκρούς στην Περιφερειακή Οδό. Ο νέος δρόμος θα σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

flyover2.jpg

Η νέα ανατολική περιφερειακή Οδός περιλαμβάνει 13 χιλιόμετρα έργου, 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες 3 νέες σήραγγες.

Παράλληλα με την κατασκευή του νέου σύγχρονου εναέριου αυτοκινητόδρομου θα γίνει και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου 14 χιλιομέτρων.

flyover3.jpg

Κυκλοφοριακές συνδέσεις

επεμβάσεις στους κόμβους

Κ5 (σύνδεση με ΤΙΤΑΝ)

Κ8-Κ9 (σύνδεση Λ. Κατσιμίδου, Τούμπας)

Κ10 (σύνδεση Κων/πολίτικων)

πλήρης ανασχεδιασμός κόμβων

Κ6 (σύνδεσης Πεύκων – Νεάπολης)

Κ7Α (σύνδεσης Αγ. Παύλου)

μείζονες επεμβάσεις στους κόμβους

Κ7 (Επταπύργιο)

Κ11 (Πυλαία, Πανόραμα)

νέος κόμβος

Κ11Α  Σύνδεση με Θέρμη-Πανόραμα-
  Ν. Ραιδεστό, ΕΟ16 (Γαλάτιστα,
  Πολύγυρο, Σιθωνία)

komvos.jpg

komvos2.jpg

komvos3.jpg

Όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής από την κατασκευή του έργου προβλέπεται κυκλοφοριακή επάρκεια στον περιφερειακό και στους κόμβους του, εκτροπή του 25% – 35% της κυκλοφορίας στο επίπεδο +1, μείωση χρόνου μετακίνησης σε όλα τα τμήματα της Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, μείωση αέριων ρύπων στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, μεγάλη μείωση των ατυχημάτων, πιο σταθεροί χρόνοι μετακίνησης-μείωση απρόβλεπτων συμβάντων και καθυστερήσεων.

Ακόμη, όπως σημείωσε, επιπρόσθετα οφέλη θα είναι:

-Οικονομία για τους οδηγούς – μείωση λειτουργικού κόστους οχημάτων

-Βελτίωση της προσβασιμότητας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη (Ευκαρπία – Καλαμαριά)

-Γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση από και προς τους πιο κρίσιμους προορισμούς όπως ΠΑΘΕ, Εγνατία Οδό, αεροδρόμιο «Μακεδονία», Χαλκιδική

-Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη από τις γειτονικές πόλεις (Σέρρες – Γιαννιτσά – Κιλκίς – Κατερίνη)

karamanlis1.jpg

karamanlis2.jpg

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 370 εκατ. ευρώ με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. 92 εκατ. θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε 30 χρόνια. «Στο τέλος του 2021 – αρχές του 2022 αναμένουμε να έχουμε οριστικό ανάδοχο για το έργο. Η φάση κατασκευής θα διαρκέσει 3 – 4 χρόνια και 26 χρόνια η συντήρηση και η λειτουργία», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του έργου αναμένεται να απασχοληθούν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι.

flyover4.jpg

flyover6.jpg

flyover8.jpg

Πηγή: thestival.gr