Για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μίλησε στο Politic Radio του Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο Τάκης Δούμας αρχιτέκτονας – πολεοδόμος και επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Όπως ανακοίνωσε, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

«Τίθεται υπόψιν των φορέων που έχουν αρμοδιότητα, όχι έγκρισης αλλά διατύπωσης γνώμης θετικής ή αρνητικής αλλά και του κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη ο οποίος θα μπει μέσα στο site του υπουργείου και θα δει όλα τα δεδομένα της μελέτης να διατυπώσει την θετική του ή την αρνητική του γνώμη πάνω σε αυτά που περιέχει η μελέτη», εξήγησε.

Στη συνέχεια, όπως είπε, αναμένεται η έγκριση Προεδρικού Διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κατασκευάσει ένα γήπεδο σε αυτή τη θέση.

Σύμφωνα με τον κ. Δούμα, 100 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κοστίσει το συνολικό έργο της ανάπλασης της αλάνας της Τούμπας μαζί με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Για να γίνει ένα γήπεδο, χρειάζεται η διάθεση, το χρήμα και οι κατάλληλες μελέτες», επεσήμανε.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα πρέπει να είναι έτοιμο το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και το Προεδρικό Διάταγμα. Στη συνέχεια περί τους 6 μήνες θα διαρκέσει η διαδικασία για τις αρχιτεκτονικές μελέτες και στη συνέχεια, θα μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή μέσα στο 2022, με χρόνο αποπεράτωσης τα δύο με τρία χρόνια.

Πως θα γίνει η ανάπλαση της αλάνας της Τούμπας

“Έχουμε εμπόλεμη ζώνη κάθε φορά που γίνεται αγώνας, με αποκλεισμό της Κλεάνθους και κλείσιμο των γύρω δρόμων”, τόνισε και συμπλήρωσε πως: «Όλα αυτά τα θέματα αλλάζουν. Η υπογειοποίηση της Κλεάνθους δίνει άμεση πρόσβαση στο γήπεδο από τον υπόγειο χώρο. Δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί η πόλη, ανεξάρτητα αν πάνω από αυτήν γίνεται ένας μεγάλος αγώνας. Από την ώρα που σε αυτή τη χώρα θα αρχίσουν να γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις σε γήπεδα, η έννοια επικινδυνότητα από πλευράς φιλάθλων λογικά θα πρέπει να αλλάξει. Δεν πετάει κανείς δηλαδή τα λεφτά του για να έχει μια “Βαγδάτη” από πάνω του κάθε μέρα, όταν γίνεται ένας αγώνας. Θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, πιο κόσμια και πιο φίλαθλα”.

Αναβαθμίζεται το σύνολο της περιοχής

Όπως τόνισε ο κ. Δούμας, το έργο αυτό, «αναβαθμίζει το σύνολο της περιοχής. Αναδιοργανώνει με έναν καλύτερο τρόπο το σύνολο της παλιάς περιοχής της αλάνας της Τούμπας, παρά το γεγονός ότι είναι πρόσφατα φτιαγμένος με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Τον αναδιοργανώνει έτσι ώστε να λειτουργεί πιο ευχάριστα για τον πολίτη με μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες και μια φρέσκια διάθεση ανάπλασης.

“Θα είναι ένα ωραίο αρχιτεκτονικά γήπεδο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, πρόσθετες των αθλητικών, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι και αυτό σύγχρονο, βιοκλιματικό προς όφελος των ανθρώπων και των χρηστών”, υπογράμμισε ο κ. Δούμας.

Πηγή: thestival.gr