Για διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια ενημέρωσης στα ΜΜΕ.

Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της.

“Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση και παράλληλα κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως επιτίθεται “στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες”.

Το κείμενο της επιστολής της ΕΣΗΕΑ προς τον κ. Σκουρλέτη έχει ως εξής:

“Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες”.

Πηγή: thestival.gr