Μία ακόμη προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.

 Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία είπε πως έδωσαν το παρών περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι. Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

Στην συνέχεια δε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα την οποία και κατονόμασε λέγοντας πως γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε κακομαθημένη την Ελλάδα και τόνισε πως έχει ξαμολυθεί από άλλους. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της είπε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας πως αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής.

Πηγή: madata.gr