Νέες απειλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.
«Πλέον παράγουμε τους δικούς μας πυραύλους. Βέβαια αυτή η παραγωγή τρομάζει την Ελλάδα. Λες Ταιφούν κι ο Έλληνας τρομάζει. Λένε μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα. Και βέβαια θα την χτυπήσει. Αν εσύ δεν κάθεσαι φρόνιμα. Εάν προσπαθεί να πάρει διάφορα για τα νησιά από τις ΗΠΑ, από δω και από κει. Μια χώρα όπως την Τουρκία δεν μείνει άπραγη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κάτι που επιχειρεί να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Σημειώνεται ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι η τελευταία για τον ίδιο αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει χώρο σε νεότερους πολιτικούς.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2003, ωστόσο αντιμετωπίζει μεγάλες προεκλογικές δυσκολίες, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία που έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του τουρκικού λαού.

Πηγή: madata.gr