Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γευματίσει την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στην ρητορική. Χωρίς διαφοροποιήσεις από τις καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου.

“Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς διαφοροποιήσεις από τις γνωστές θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Πάντα είμαστε της άποψης ότι ο διάλογος βοηθάει και με αυτό το πνεύμα προσέρχεται ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Φανάρι.

Πηγή: madata.gr