Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε λίγο πριν τις εκλογές εξαιτίας μιας ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ανάρτησή του για την επέτειο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε κλείνοντας πως οι Έλληνες «τιμούν τη σημερινή επέτειο», μια λέξη που δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη στα social media.

Καθώς τα αντιπολιτευόμενα μέσα έσπευσαν να στηλιτεύσουν την επιλογή της λέξης, οι διαχειριστές του λογαριασμού του πρωθυπουργού διόρθωσαν το κείμενο, αντικαθιστώντας τη λέξη «τιμούν» με την πιο ήπια και ουδέτερη «υποδέχονται».

Τι έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πενήντα έξι χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, η συλλογική μνήμη δεν παύει να μετουσιώνεται σε αναστοχασμό για τους διαρκείς κινδύνους που πολιορκούν τη Δημοκρατία. Αλλά και σε τιμή προς τους αγωνιστές κατά της τυραννίας που πέτυχαν να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ομαλότητα και το πολίτευμα που γεννήθηκε σε αυτήν.

Η μνήμη των δεινών που έφερε η 21η Απριλίου φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος να διευρύνουμε τις πολλές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης. Να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες της. Και να διατηρήσουμε τον τόπο στην ευρωπαϊκή του πορεία και τους πολίτες του σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζοντας και τη Δημοκρατία απέναντι στους νέους εχθρούς της.

Η μεγαθυμία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν είναι αδυναμία. Γι’ αυτό και οι δίκαιοι κανόνες της κλείνουν τον δρόμο στους υπονομευτές της, όποια μεταμφίεση και αν αυτοί χρησιμοποιούν. Ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος, αρνούνται να τα ξαναζήσουν. Υποδέχονται τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ανάρτηση του πρωθυπουργού στα social media για την 21η Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη, οι μόνοι Έλληνες που ”τιμούν” την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος είναι οι χουντικοί που έχετε μαζέψει στο κόμμα σας. Και το χειρότερο δεν είναι μόνο αυτό που γράψατε, αλλά ότι αλλάξατε την ανάρτηση σας λέγοντας ότι οι Έλληνες ”υποδέχονται” την επέτειο. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις».

Καταλήγοντας κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «ποτέ ξανά πρωθυπουργός της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά δεν διανοήθηκε να προσβάλει με αυτό τον τρόπο τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη. Ντροπή σας!».

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr