Για διαταραχή προσωπικότητας έκανε λόγο η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για το προφίλ της 35xρονης που φέρεται ως η βασική ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι.

Όπως είπε η κ. Αθανασίου πρόκειται για ένα άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες κάνοντας λόγο για διαταραχή προσωπικότητας και ψυχοπαθητική προσωπικότητα, κατηγορία, που όπως εξήγησε, έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών όπως την έλλειψη ενσυναίσθησης, την απουσία ενοχής, την ανάγκη επιβολής υπεράνω νόμου, προκειμένου να ικανοποιηθεί κάτι το οποίο θεωρείται ενοχλητικό.

Είναι σημαντικό να διατυπωθεί, πρόσθεσε η κ. Αθανασίου, πως το κίνητρο μπορεί να ισχύει ή και όχι, μπορεί να είναι στη φαντασία του δράστη. Ένας ακόμη ενισχυτικός παράγοντας είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση είπε η κ. Αθανασίου, χωρίς να αποτελεί την αιτία οποιασδήποτε απεχθούς πράξης.

Αναφερόμενη στην εμμονική ενασχόληση με τα social media η κ. Αθανασίου ανέφερε πως όλα διογκώνονται και ενισχύονται οι ανασφάλειες, από τη στιγμή που «ο καθένας μπορεί να προβάλλει οτιδήποτε θέλει είτε ισχύει είτε όχι και έπειτα έχει ένα μάτι στη ζωή των τρίτων, που πάλι μπορεί και να μην ισχύει αυτό που βλέπει, αλλά το θέμα είναι πως οτιδήποτε ο καθένας βλέπει το ερμηνεύει όπως νομίζει, οπότε όλα διογκώνονται μέσα από τα μέσα και ο τρόπος που εισπράττουμε οτιδήποτε βλέπουμε μέσα από τα μέσα διογκώνεται επίσης».

Πηγή: thestival.gr