Στο θέμα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε κεντρικό αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου με βάση τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor, το οποίο τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης», σημειώνει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 Παράλληλα προσθέτει ότι καταγράφεται «σε πείσμα όσων δεν χάνουν ευκαιρία να κατασυκοφαντήσουν την πατρίδα μας, διαβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους λειτουργούς του Τύπου».

«Με τις νέες μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι επιδόσεις της χώρας μας θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Η αλήθεια είναι απλή και δεν σκιάζεται», καταλήγει ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι η πολιτική κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» που κατέτασσε τη χώρα μας στην 108η θέση παγκοσμίως, 38 θέσεις πιο κάτω από πέρσι.

Πηγή: madata.gr