Μπαρούτι μυρίζει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις. Από την μία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγής έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση για την επέτειο από την κρίση των Ιμίων και από την άλλη αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.
Ήδη από τις 4 το απόγευμα έχουν συγκεντρωθεί αντιφασιστικές ομάδες στην πλατεία Ρηγίλλης για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί στο μετρό Ευαγγελισμός και παραμένουν στο σημείο υπό την αυστηρή επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν στη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής και προχώρησαν σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση.

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει αυτή η συγκέντρωση.

«Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο. Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας. Πολιτικές τοξικότητες αλλού. Το μέτωπο ενάντια στη βία, στο μίσος και στο φασισμό πρέπει να μας ενώνει όλους, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και συμψηφισμούς», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: madata.gr