Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, άφησε ανοικτό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στους ένστολους.

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι ενα εργαλείο και είναι πάντα στο τραπέζι» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο λάθος τη συνέχιση της τακτικής των οριζόντιων μέτρων όπως το lockdown.

«Τα μέτρα έχουν σκοπό να προστατέψουν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με διαφορετικό τρόπο» κατέληξε.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μίλησε ο Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας μάλιστα οτι εξετάζεται επέκταση του και στο δημόσιο και συγκεκριμένα σε κλάδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας.  Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί» εξήγησε ο υπουργός.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στον ιδιωτικό τομέα
Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς

Πηγή: madata.gr