Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας  που πραγματοποιήθηκε στην Teca Brera στο Μιλάνο όταν Ρώσος βουλευτής του κόμματος Νέοι Άνθρωποι εμφανίστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης φορώντας t shirt με το Ζ της εισβολής. 
Τόσο στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο η δια ζώσης συνεδρίαση όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης προκλήθηκε αναστάτωση.
 Ο Έλληνας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος προήδρευε καυτηρίασε την παρουσία νέου μέλους της ρωσικής αντιπροσωπείας που εμφανίστηκε φορώντας t-shirt με το έμβλημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το «Ζ», και ζήτησε εμφαντικά την αποχώρηση ή την αλλαγή περιβολής από τον βουλευτή, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας, όπως και τελικώς έγινε. Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι καθήκον όλων είναι η προάσπιση του κύρους του διεθνούς θεσμού των ορθοδόξων, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε πόλεμο δυο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, Ρωσία και Ουκρανία, δυο ομόδοξοι λαοί.

«Η Διεθνής μας Γραμματεία λαμβάνει χώρα στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, που δυστυχώς, απειλεί να υψώσει ένα νέο παραπέτασμα διχασμού της Ευρώπης, αλλά και του ορθοδόξου κόσμου» σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος .

Πηγή: madata.gr