Η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό φέρνει εξελίξεις και στα αθλητικά δρώμενα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι προσβάσιμοι από τις 4/5. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να φέρει άμεσες αλλαγές και σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό μπάσκετ.

Βλέπετε, τα κλειστά γυμναστήρια δεν θα ανοίξουν και οι ομάδες θα συνεχίσουν να μην μπορούν να προπονηθούν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους. Θυμίζουμε, βέβαια, πως η Basket League έχει προχωρήσει σε οριστική διακοπή, επομένως το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη σκέπη της ΕΟΚ.

Η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, λοιπόν, έστειλε έγγραφο στον Υφυπουργό Αθλητισμού, τονίζοντας πως: «την ανάληψη της ευθύνης για τη συνέχιση των αγωνιστικών θεσμών δεν έχει δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να αναλάβει η Αθλητική Ομοσπονδία”. Το δικαίωμα αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης του COVID-19 στη χώρα μας».

Επομένως, η ΕΟΚ δεν είναι διατεθειμένη να πάρει μια τέτοια απόφαση, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Πηγή: thestival.gr