Σημαντικές παρατηρήσεις και διευκρινίσεις σε σχέση με επίκαιρα ζητήματα του Ελληνικού Τουρισμού είχε την ευκαιρία να κάνει ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Κυριακής Μάλαμα, αναφορικά με την κατάσταση στις οδικές συνοριακές πύλες της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις και στα μέτρα τα οποία λαμβάνονται στον τομέα του τουρισμού για την υγειονομική προστασία από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του Sars-CoV-2. Όπως τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, «όσον αφορά στα υγειονομικά ζητήματα, αποδεικνύουμε τα αντανακλαστικά μας. Δουλέψαμε πολύ εντατικά ώστε να φτάσουμε στο σημείο να ανοίξουμε τις πτήσεις με τη Ρωσία. Όμως, συγχρόνως, βλέπουμε αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα στη συγκεκριμένη χώρα, όπως και στην Πορτογαλία, στη Μεγάλη Βρετανία και αλλού. Εντείνουμε την υγειονομική επιτήρηση όπου το βλέπουμε αυτό. Και, εντείνοντας την υγειονομική επιτήρηση, κάνουμε το σωστό για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, το σωστό εν τέλει για τον ίδιο τον τουρισμό. Διότι δεν είναι το άνοιγμα του τουρισμού μια εύκολη διαδικασία. Είναι μια πολύπλοκη, δυναμική διαδικασία, όπου πρέπει να είμαστε διαρκώς από πάνω και να τροποποιούμε τις αποφάσεις, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται».

Σχετικά με τα τεστ αντιγόνου, ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «πλέον γίνονται δεκτά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες της Ειδικής Επιτροπής Επιστημόνων». Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «δυσκολεύομαι να καταλάβω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον τουρισμό. Είναι η θέση σας αυτή που περιγράψατε τώρα; …

διαβάστε αναλυτικά στο tornosnews.gr

Πηγή: madata.gr