Παρόλο που μπορεί να έχετε 838 emoji από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, κανένα δεν θα ήταν ΟΚ για χρήση στο χώρο εργασίας.
Μια μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν συχνά emoji και άλλα γραφικά στα email τους θεωρούνταν λιγότερο αξιόπιστοι.

Η μελέτη είχε στόχο να απαντήσει στη θεωρία για το εάν η χρήση εικόνων στα email επηρεάζει την αντίληψη των εργαζομένων στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν εικόνες και όχι λέξεις στα μηνύματά τους ήταν ως επι το πλείστον άτομα σε χαμηλότερες θέσεις ισχύος.

 «Σήμερα είμαστε όλοι συνηθισμένοι να επικοινωνούμε με φωτογραφίες και τα κοινωνικά δίκτυα το κάνουν τόσο εύκολο όσο και διασκεδαστικό», σημείωσαν οι ερευνητές στις ανακαλύψεις τους. «Τα ευρήματά μας, ωστόσο, σηκώνουν μια κόκκινη σημαία: σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε ένα εργασιακό ή επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτή η πρακτική μπορεί να είναι κακή».

Το συμπέρασμά τους: επιβάλλεται προσοχή όταν στέλνετε mails στους συναδέλφους σας καθώς μπορεί να μη σας παίρνουν στα σοβαρά!

“Η συμβουλή μας: σκεφτείτε δύο φορές πριν στείλετε μια φωτογραφία ή ένα emoji σε άτομα στον οργανισμό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο στο οποίο θέλετε να θεωρηθείτε ισχυροί και να μετράει η γνώμη σας”, ανέφερε η μελέτη.

e-radio

Πηγή: madata.gr