Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Εμμανουήλ Καραλής διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα στις διοργανώσεις που συμμετείχε από την αρχή της χρονιάς.

 
 Τελευταίο παράδειγμα ο σαββατιάτικος αγώνας στο μίτινγκ επί κοντώ του Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν. Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεπέρασε τα 5,81 μ. και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο πέτυχε πριν λίγες ημέρες στην Ουψάλα.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε τον πέμπτο του αγώνα στη χρονιά και κατάφερε να περάσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του το φράγμα των 5,80 μέτρων.

Ο ανερχόμενος άλτης κάνει εξαιρετικά σταθερή σεζόν, αφού σε όλους του τους αγώνες έχει ανέβει πάνω από τα 5,70 μ., ενώ σε τρεις από αυτούς ολοκλήρωσε την παρουσία του με άλμα πάνω από τα 5,75 μέτρα.

 
Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,51 μ., άφησε τα 5,61 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 5,71 μ. και με την πρώτη τα 5,81 μ., ενώ έπειτα είχε δύο καλά άλματα στα 5,87 μ. στην προσπάθεια του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Καραλής με την σταθερότητα που επιδεικνύει τη φετινή σεζόν έχει τις ευκαιρίες να δει τον πήχη σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη και να εξοικειώνεται με αυτά.

Ο Καραλής έκανε τη δεύτερη απόπειρα να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού (5,85 μ.), το οποίο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ, εκεί όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας του. Ο Καραλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον Μένο Φλουν που πέρασε τα 5,87 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 6,00 μέτρα. Τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Μάθιου Κολέτ με 5,71 μέτρα.

 
Μάλιστα ο Καραλής έκανε την προσπάθεια τους υπό τους ήχους… του Ζορμπά:

Πηγή: madata.gr