Παρά το χαμήλωμα των τόνων σε λεκτικό επίπεδο η Τουρκία δεν φαίνεται να αλλάζει θέσεις καθώς έχουμε αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου με πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οχτώ ημέρες μετά τον καταστροφικούς σεισμούς, η Τουρκία ζήτησε να δεσμευτεί μια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ελλάδα εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα έπρεπε να παραβιαστεί σε καμία περίπτωση ο ελληνικός εναέριος χώρος που είναι στα 10 ναυτικά μίλια.

Η Τουρκία όχι μόνο δεν άκουσε την ΝΟΤΑΜ αλλά αντέδρασε, εκδίδοντας δικές της οδηγίες προς ιπταμένους τονίζοντας πως δεν υπάρχει ελληνικός εναέριος χώρος θα 10 ναυτικά μίλια και τα αεροσκάφη πρόκειται να πετάξουν έως 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και Ρόδο.

Ξεκινούν έρευνες για το ΦΑΝΤΟΜ

Έρευνες ξεκινούν για την ανεύρεσή του ΦΑΝΤΟΜ που έπεσε ενώ εκτελούσε άσκηση στις 30 Ιανουαρίου.

Δεσμεύτηκε η σχετική περιοχή την Παρασκευή που μας πέρασε και το ωκεανογραφικό ναυτίλος  βρίσκεται στην περιοχή και διενεργούνται οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν κάποια κομμάτια ή η άτρακτος. Στόχος είναι να εντοπιστεί η κασέτα Hi-8, η οποία καταγράφει τα στοιχεία της πτήσης.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr