«Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι από τις στιγμές τις οποίες η Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να εγγράψει στις επιτυχίες της. Μέσα από αναγκαίους συμβιβασμούς, η Ευρώπη προχώρησε σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, αποδεικνύοντας πως έχει ακόμη σφυγμό, κρατώντας όρθιο το ευρωπαϊκό όραμα και εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες», τονίζει η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε άρθρο της στη newsique.gr με θέμα «Η μεγάλη μέρα της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει η κ. Ράπτη, «Η κοινή αντίδραση της Ευρώπης στο συμμετρικό σοκ της πανδημίας δείχνει πως η Ευρώπη αλλάζει. Η απάντηση με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δις και με έναν προϋπολογισμό 1,07 τρις για τα επόμενα επτά χρόνια, στέλνει ένα μήνυμα οικονομικής ισχύος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν αποτελεί απλά ωφελημένο μέρος αυτής της επιτυχίας, αλλά αποτελεί και συντελεστή αυτής της ιστορικής απόφασης.

Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στην Ελλάδα με ένα πακέτο 72 δις, πρωτοφανές σε μέγεθος για τη χώρα μας. Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια δεν είναι στη γωνία των Συνόδων Κορυφής και των Eurogroups δεχόμενη παρατηρήσεις και υποδείξεις. Είναι στο κέντρο των αποφάσεων και του θαυμασμού όλη της ευρωπαϊκής κοινότητας για την μετάβασή της σε μια νέα εποχή».

Πηγή: thestival.gr