ην πεποίθηση ότι η Αριστερά θα επανέλθει στην εξουσία εκφράζει η νέα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τονίζει, οι πολέμιοι του κόμματος «έχουν λυσσάξει» να παραιτηθεί ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο σημειώνει ότι «εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του».

 Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έχει ως εξής:

«Κάποιες σκέψεις μετά από μια δύσκολη νύχτα. Ήττα. Βαριά. Έγιναν λάθη. Θα τα συζητήσουμε, θα τα αναλύσουμε, θα τα διορθώσουμε. Και θα το κάνουμε σήμερα. Τώρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πιο δυνατός και πιο ώριμος μετά τη συντριβή, αν δε μάθει από τα λάθη του, τότε κανένας αγώνας δεν έχει νόημα.

Ή μήπως έχει;

Μήπως έχει τώρα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά;

Η στρατηγική των υπολοίπων κομμάτων που – αντί να επιτεθούν στην κυβέρνηση – πολέμησαν στην αντιπολίτευση, απέδωσε καρπούς. Ο εχθρός δεν ήταν η Δεξιά, ο εχθρός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε αν η επόμενη θητεία Μητσοτάκη δικαιώσει την προεκλογική αυτή επιλογή τους. 
Πάμε στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια εκλογική πανωλεθρία, όλοι έχουν ευθύνες. Και ο αρχηγός, και το επιτελείο και τα στελέχη. Από κει και πέρα όμως, δεν είναι τυχαίο που οι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν λυσσάξει να παραιτηθεί ο Τσίπρας. Να φύγει, να σβήσει, να εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Γιατί αυτό τους συμφέρει. Να μην τον έχουν απέναντι τους, να κυβερνούν όπως γουστάρουν, να μην τους αντιμετωπίζει με βλέμμα καθαρό στη Βουλή, να μην τους κρίνει, να μην τους επικρίνει.

Κι η Αριστερά να επιστρέψει στο 3% : μέλι στο ψωμάκι τους.

Δεν θα παίξουμε τα παιχνιδάκια τους. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης της Αριστεράς, ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός, ένας ιδεολόγος που κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας να φέρει την Αριστερά στην εξουσία.

Γράφουν μερικοί φίλοι, απογοητευμένοι από την ήττα, πως όταν, σε λίγο καιρό, αυτός ο λαός απελπισμένος από τις νέες αυθαιρεσίες της ΝΔ χρειαστεί βοήθεια, εμείς δεν θα είμαστε δίπλα του.

Λάθος.

Θα είμαστε δίπλα του. Πάντα θα είμαστε δίπλα του. Με το ‘κουτσουρεμενο’ ποσοστό μας, με μια συντριβή στις αποσκευές μας, πάντα θα είμαστε δίπλα του.

Γιατί «αυτό έτσι είναι» που έλεγε η Λωξάντρα. Έτσι είναι κι έτσι πρέπει να είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει πιο δυνατός από ποτέ μετά την ήττα. Και θα την ξαναφέρει την Αριστερά στην εξουσία.

Και δίπλα του θα σταθούμε όλοι εμείς. Θα τον στηρίξουμε και θα πορευτούμε στο πλευρό του. Γιατί το θέμα δεν είναι να γονατίσεις. Το θέμα είναι να καταλάβεις γιατί γονάτισες. Και να σηκωθείς ξανά. Και να συνεχίσεις τον δρόμο σου.

#Με_τον_Αλέξη. Εννοείται αυτό.  Καλή δύναμη».

Πηγή: madata.gr