Έντονο προβληματισμό προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι εικόνες του Σαββατοκύριακου καθώς ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις δεν τήρησε τα μέτρα. Το θέμα κυριάρχησε στην πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι εφησυχασμός σημαίνει καταστροφή.
Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση με τις εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων το Σαββατοκύριακο.

Στην τακτική σύσκεψη της Δευτέρας με τους λοιμωξιολόγους το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές: Το άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμό και ο εφησυχασμός σημαίνει καταστροφή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς – όπως είπε – πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα που προφανώς δεν συμβαίνει.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όντως βλέπουμε αποκλιμάκωση και κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, αλλά ακόμα τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε προσοχή τις επόμενες εβδομάδες και τήρηση των μέτρων από τους επαγγελματίες στην εστίαση και τους πολίτες, ενώ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα είναι αυστηρή στην τήρηση του νόμου.

Η εντολή του είναι να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και εξέφρασε την ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία – είπε – οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το κορoνοπάρτι στη Φιλοσοφική σχολή

Φαινόμενα συνωστισμού παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και στη Θεσσαλονίκη, αφού με την χαλάρωση των μέτρων, χαλάρωσαν και τα μέτρα προστασίας. Μάσκες και αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις πήγαν… περίπατο, με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Την ίδια ώρα, είχαμε εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνοπάρτι που έγινε στη Φιλοσοφική σχολή, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το πάρτι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πηγή: madata.gr