Στο παλάτι η βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια υποδέχτηκε ήδη την Τζιλ Μπάιντεν. Στο ίδιο κτήριο θα είναι με το βλέμμα στραμμένο στο αποψινό δείπνο Ελλάδα και Τουρκία καθώς παραμονές της συνεδρίασης της Μαδρίτης εκεί θα είναι το πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο πάντως να είναι προκλητικός πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στην Ισπανία.

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο δείπνο του βασιλιά της Ισπανίας
«Κλείσαμε την πόρτα στους Έλληνες, έτσι θα συμμαζευτούν. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο σουλτάνος που έχει το άγχος να καταφέρει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν για να βάλει θέμα για την αναβάθμιση των τουρκικών F16 προκαλεί, με το ΝΑΤΟ να τον χαϊδεύει.

«Οι ανησυχίες όλων μας για ζητήματα ασφαλείας πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. Κανένας από τους συμμάχους μας δεν έχει δεχτεί περισσότερες επιθέσεις από την Τουρκία, συμπεριλαμβανόμενων των επιθέσεων από το PKK» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτεμπεργκ.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος έχει στο εσωτερικό του την στήριξη που χρειάζεται για να δυναμιτίζει το κλίμα με τα ΜΜΕ να προβάλουν απίθανες θεωρίες σαν αυτή του ναυάρχου – πατέρα της θεωρίας της γαλάζιας πατρίδας.

«Επαναλαμβάνω χωρίς να πολεμήσουμε. Το έβαλα μόνο ως παράδειγμα. Σε Μυτιλήνη, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας» ανέφερε ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Τζιχάτ Γιαϊτζι.

Και δεν είναι μόνο ο ναύαρχος και ο ηγέτης του ψευδοκράτους ρίχνει λάδι στην φωτιά.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι τυφλωμένοι. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Αν δούμε τις συμφωνίες μιλάνε για αποστρατικοποίηση» είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Στο γαϊτανάκι των προκλήσεων εκτός από τον ναύαρχο τον ηγέτη του ψευδοκράτους και τα ΜΜΕ θέση πήρε ακόμα και ένας αντιδήμαρχος που ανακάλυψε δήθεν τουρκική μειονότητα και φωτογραφήθηκε με την σημαία της δήθεν ανεξάρτητης Θράκης.

«Κολύμπησα 7,1 χλμ από το Καστελόριζο μέχρι την περιοχή μας Kας σε 2 ώρες και 41 λεπτά. Στην «Γαλάζια Πατρίδα» κολυμπήσαμε για την ειρήνη στο Αιγαίο. Αφιερώνω αυτό το κολύμπι στη νεολαία της «Τουρκικής» Ένωσης Νέων Κομοτηνής και στην «Τουρκική» Μειονότητα Δυτικής Θράκης» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Οσμανγκαζί Προύσας.

Παράλληλα το σενάριο της σύλληψης δήθεν Έλληνα πράκτορα συνεχίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ με στόχο την όξυνση.

Απέναντι στο κρεσέντο προκλητικότητας η Ελλάδα πάει έτοιμη για την πιθανότητα να βαλουν οι Τοπυρκοι θεμα νησιών με τον Έλληνα πρωθυπουργό να κουβαλάει φακέλους με στοιχεία και απαντήσεις για όλες τια παράνομες τουρκικές ενέργειες.

«Η Τουρκία με την διοίκηση Σάρατζ στη Λιβύη συμφώνησε για Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που παρακάμπτουν την Κρήτη. Σαν αύριο η Ελλάδα και η Ισπανία να αποφασίσουν να συντάξουν έναν χάρτη ΑΟΖ προσποιούμενοι ότι η Ιταλία στη μέση δεν υπάρχει, και να προσποιηθούν ότι αυτό είναι κοινή λογική» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στην Ελλάδα οι Ειδικές Δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ ο στρατός ξηράς παρέλαβε και άλλα 180 Μ1117 που μας παραχώρησε η Αμερική.

Πηγή: madata.gr