Δεν μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές ούτε το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου ΠΑΤΡΙΔΑ με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Οι δυο πρώην συνοδοιπόροι στην ακροδεξιά «τα τσούγκρισαν» λίγο πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα η Αφροδίτη Λατινοπούλου να συστήσει δικό της κομματικό σχηματισμό, δανειζόμενη ωστόσο το ίδιο όνομα, «Πατρίδα» με εκείνο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως όλα δείχνουν, η προσφυγή του πρώην βουλευτή της ΝΔ, μέτρησε εις βάρος της πρώην πολιτεύτριας της ΝΔ, που δεν μπορεί επίσης να κατέβει στις εκλογές. Συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή πως θα προχωρήσουν σε αγωγές, μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς τους ανακοίνωσε ως υποψηφίους με το κόμμα της, χωρίς να τους ρωτήσει, παραβιάζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα.

Επίσης από τον Άρειο Πάγο απορρίφθηκε και η δεύτερη προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με τους οποίους να θυμίσουμε πως είχε συμπορευτεί επίσης για ένα διάστημα.

Την ίδια στιγμή απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Ολομέλεια) οι προσφυγές που είχαν ανταλλάξει ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Δημήτρης Μιχάκης με σημείο αιχμής την ονομασία των κομμάτων τους.

Εκτός εκλογικής κούρσας Μπογδάνος και Λατινοπούλου

Εχθές, ο Άρειος Πάγος απεφάνθη πως ο σχηματισμός στον οποίο συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τελικά, μαζί με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές καθώς το σήμα του, ο Ήλιος της Βεργίνας, είναι εθνικό σύμβολο, κάτι που απαγορεύεται.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν» έγραψε στην πρώτη του αντίδραση για την απόφαση ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr