Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για την Κεντρική Επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με την ενσωμάτωση το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική να έχει ξεπεράσει το 60 – 65% αρχίζει και διαμορφώνεται μια πιο κατασταλαγμένη εικόνα τόσο για τη δεκάδα όσο και για την 20άδα, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο topontiki.gr .

Την πρωτιά διατηρεί η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, ενώ δεύτερος φαίνεται να έρχεται ο Διονύσης Τεμπονέρας, με τρίτη την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τέταρτη τη Ρένα Δούρου. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης.

Την δεκάδα κλείνει ο Γραμματέας της απερχόμενης ΚΕ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας (Ομπρέλα) δεν βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, ωστόσο στην 11η θέση εμφανίζεται η Θεανώ Φωτίου, 12ος ή 13ος ο Νίκος Φίλης, 15ος ο Νίκος Βούτσης. Πιο πίσω βρίσκονται οι Τσακαλώτος (17ος) και οι Σκουρλέτης, Βίτσας, Δρίτσας (εντός της 25άδας).

Στις περιφέρειες πρώτοι σε σταυρούς έρχονται οι Θεοδώρα Τζάκρη και Κατερίνα Νοτοπούλου στην Κεντρική Μακεδονία, η Όλγα Γεροβασίλη στην Ήπειρο, ο Θάνος Μωραϊτης στη Δυτική Ελλάδα, ο Γιάννης Σαρακιώτης στην Στερεά Ελλάδα, ο Αλέξης Χαρίτσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Γιάννης Μπουρνούς στο Βόρειο Αιγαίο και ο Παύλος Πολάκης στην Κρήτη.

 
Η εικόνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρωί.

Επίσημες ανακοινώσεις εκκρεμούν και για το τελικό νούμερο της συμμετοχής (κατά πληροφορίες η προσέλευση ξεπέρασε τις 152.000) και για το ποσοστό του προέδρου, το οποίο ανήλθε σε πάνω από 99%, κοινώς δεν υπήρξε γραμμή για λευκά/άκυρα.

Πηγή: madata.gr