Για το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο MEGA, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλλιθέα όπου περιόδευσε, ζήτησε την ψήφο των πολιτών για μία προοδευτική κυβέρνηση.

Μητσοτάκης

Το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω, τόνισε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας ξανά τους πολίτες να συγκρίνουν τη δική του τετραετία με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα.

«Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα. Επιλέγουν και υποψήφιο πρωθυπουργό και γι’ αυτό και δημιούργησε σύγχυση η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο άγνωστο ‘χ’».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας, έχοντας στο πλευρό της την κυβέρνηση.

«Δικό μου χρέος, χρέος της κυβέρνησης – όσο είμαστε στα πράγματα και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι – είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται από ένα φαινόμενο το οποίο είχαμε να το δούμε πολλές δεκαετίες σε αυτή την του την έκταση».

Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλλιθέα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια.

«Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη. Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος με την κρίση του λαού, ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα έχει μειωθεί.

«Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης. Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι το ακριβότερο από ποτέ. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό».

Ανδρουλάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε από τη αγορά του Πειραιά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο πληθωρισμός ενώ μειώνεται, αυξάνεται στα τρόφιμα και το ζει κάθε νοικοκυριό αυτές τις ημέρες πριν το Πάσχα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε και για την επικοινωνία του με τους νέους. Αναφέρθηκε στις αναρτήσεις του στο TikTok αποκαλύπτοντας ότι ούτε ο ίδιος, ούτε οι υπουργοί έχουν την εφαρμογή στο κινητό τους.

«Είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα, πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Παραδείγματος χάριν, εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν».

«Η σχέση των νέων με την πολιτική δεν είναι παθητική. Απέδειξαν ότι δεν είναι θεατές να πατάνε απλώς like σε ό,τι ανεβάζουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας στο TikTok», λέει η ΚΝΕ.

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι ισορροπημένο ως προς τη γυναικεία παρουσία σε όλες τις θέσεις.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr