O Ευάγγελος Βενιζέλος που μπήκε στο κάδρο ως το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρίνισε στο MEGA ότι δεν πρέπει όποιος επισημαίνει τα αυτονόητα να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος.

Πολιτική Θύελλα  προκάλεσε η αποκάλυψη του MEGA για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Με φόντο τα σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την πρόταση Ανδρουλάκη συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου είπαν στο MEGA.

«Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε διευκρινίσεις λέγοντας ότι δεν πρέπει όποιος επισημαίνει τα αυτονόητα να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος.

«Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»

Σχολιάζοντας την πρόταση Ανδρουλάκη για πολιτικό πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού που όμως δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός τόνισε αυτό που τον αφορά είναι το μέλλον της χώρας με ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση.

«Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση προκειμένου προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό εξακολουθώ να αγωνίζομαι και αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού τα υπόλοιπα δεν με αφορούν».

Την ίδια ώρα, τα γαλάζια στελέχη μιλούν για θεσμική ασέβεια του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν θέλει να κυβερνήσει και ουσιαστικά στηρίζει την αφήγηση της ΝΔ ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η αυτοδυναμία», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

«Σας λέω ότι υπό διάφορες καραμπόλες μου λέγανε να ψηφίσω άλλον, δεν θα τον ψήφιζα. Εγώ ψηφίζω μόνο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Δεν με ενδιαφέρει άλλος, καθόλου», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο καθεστωτισμός του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά κάθε προηγούμενο απαντά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Απαιτεί πια από τον Πρόεδρο μας να δηλώσει ότι θα τον προτείνει ως επόμενο Πρωθυπουργό! Για την απάντηση στην πρωτοφανή αυτή απαίτηση αρμόδιος είναι ένας και μόνο: Ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όχι σε ενδεχόμενο συνασπισμό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, λένε από την Κουμουνδούρου, καλώντας ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Η λύση ευστάθειας για τη χώρα είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και όχι να πάμε στην αστάθεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων», είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Δεν υπάρχει κανείς άγνωστος χ. υπάρχει μια διάθεση από το ΠΑΣΟΚ για συνεννόηση με άλλα πολιτικά κόμματα και αν υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις θα υπάρξει και διακυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ξεκαλάκης.

«Καζάνι που βράζει» η Χαριλάου Τρικούπη

Την ίδια ώρα, στo ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός στον απόηχο των δηλώσεων Λοβέρδου που ουσιαστικά κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να δώσει το όνομα του προσώπου που προτείνει για πρωθυπουργό.

«Διαφωνώ με την προσωπική τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου. Να αναλογιζόμαστε ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις μας όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της παράταξης. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες διατυπώσεις μας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Κι ενώ η σχέση Ανδρουλάκη – Λοβέρδου είναι πλέον οριακή, στελέχη της Χαρ Τρικούπη υπενθυμίζουν στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι η αλλαγή των πολιτικών που θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση που εκφράζει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr