Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. 

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι περισσότεροι από 110.000 ψηφοφόροι είχαν προσέλθει στις κάλπες.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου διεξάγεται κανονικά χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.  

Μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία.

Η εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έχει ταράξει τα νερά στον πολιτικό κόσμο, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό καθώς δεν αποκλείεται, ανάλογα και με το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, να υπάρξουν και μετακινήσεις ψηφοφόρων προς το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζονται αυξημένα.

Η εκλογή νέου αρχηγού πάντως, φέρνει αναπόφευκτα και αλλαγές εντός του κομματικού μηχανισμού, αλλά και στα πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που όλοι περιμένουν είναι αν οι νέοι συσχετισμοί θα γίνουν πεδίο εντάσεων ανάμεσα στις πολλές πλευρές που καλούνται να «χειριστούν» αυτή τη μεταβατική φάση μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος εξουσιοδοτείται να ξεκινήσει και την αναμόρφωση του κόμματος από κάτω προς τα πάνω, με εκλογές στις οργανώσεις που θα φέρουν εις πέρας το συνέδριο που, βάσει καταστατικού, αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ανδρουλάκης: «Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του και μετά την κατάθεση της ψήφου του έστειλε μήνυμα στους δημοκρατικούς πολίτες για «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε.

 
Παπανδρέου: «Αύριο έχουμε πολλή δουλειά»
O Γιώργος Παπανδρέου άσκησε εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Μετά την ψήφο του, ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε τους υποστηρικτές του και μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή.«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» δήλωσε.

Πηγή: madata.gr