Κατά το Φθινόπωρο του 2021 προβλέπεται να γίνουν οι εκλογές για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

Ήδη είναι γνωστό ότι πέραν της Φώφης Γεννηματά – που άνοιξε μάλιστα το διάλογο για την εκλογολογία – υποψήφιος θα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος (το έχει δηλώσει επίσημα), ενώ αναμένεται και η κάθοδος του Νίκου Ανδρουλάκη (δεν διαψεύδει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος ούτε έχει όμως ανακοινώσει). 

Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία διεξάγονται αρκετές δημοσκοπήσεις για τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής, που μετρούν δημοφιλίες. Το ενδιαφέρον είναι ποιους μετράνε. Πλην του Ν. Ανδρουλάκη και του Α. Λοβέρδου, μετριέται ακόμα ο Π. Γερουλάνος, ο Χ. Καστανίδης, ο Π. Χρηστίδης και ο Μ. Χριστοδουλάκης. 

Σημαντικό προβάδισμα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αποτυπώνεται στο βαρόμετρο της Opinion Poll.

Στην έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 18,1% της Φώφης Γεννηματά και 17,9% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αποδοχή του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ακόμα μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ καθώς προηγείται με ποσοστό 39,74% έναντι 26,9% του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό 16,6.

Πηγή: madata.gr