Αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας προς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κατέθεσε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση. 

Μετά την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση και δεδομένης της απόσυρσης της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά, αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. 

«Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου στο κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.», σημείωσε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

Η ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημείωσε δε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr