Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η εσωκομματική ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από νωρίς το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00- ώστε τα μέλη του ΚΙΝΑΛ θα να αποφασίσουν τόσο για το όνομα όσο και για τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα συμμετοχής, το «στρατηγείο» στην Τρικούπη αντλεί δεδομένα από 123 εκλογικά τμήματα με tablet. Υπενθυμίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, είναι 600.

Η αποτύπωση δείχνει με αναγωγή στα εκλογικά τμήματα που δεν έχουν tablet πως μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 50.000.

Νίκος Ανδρουλάκης: Η γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης

Ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη. Συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος που συρρέουν μαζικά στις κάλπες από το πρωί για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, τους αντιπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο, τα μέλη στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

«Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης.

Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.

Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ενα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα».  

Πηγή: madata.gr