Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 21.00 θα έχουμε την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε μισή ώρα παράταση της ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους. Υπενθυμίζεται ότι στον Α’ γύρο προσήλθαν 270.000 πολίτες.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα πατράγουδα

Μπορεί έως τώρα ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, να διεξάγεται ομαλά, ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, αφού πριν από λίγο επικράτησε ένταση στο εκλογικό τμήμα Ορχομενού μεταξύ αντιπροσώπων, όταν φέρεται να επιχειρήθηκε να περαστούν στα tablet ψηφοφόροι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν ψηφίσει. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ τα αίματα άναψαν όταν, επιστρέφοντας από ολιγόλεπτο διάλειμμα, ο αντιπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου φέρεται να είδε τον εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη να επιχειρεί να εγγράψει στο tablet ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει. Τα αίματα άναψαν και πιάστηκαν στα χέρια.

Ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υπεύθυνοι ακύρωσαν την διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας. Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είχε καταχωρηθεί καμία ψήφος στο ηλεκτρονικό σύστημα από το άνοιγμα της κάλπης. Όταν διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί, έγινε καταγγελία στην ΕΔΕΚΑΠ και η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, για να μην προκύψει ζήτημα ακυρότητας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ανδρουλάκης: «Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του και μετά την κατάθεση της ψήφου του έστειλε μήνυμα στους δημοκρατικούς πολίτες για «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε.

Παπανδρέου: «Αύριο έχουμε πολλή δουλειά»
O Γιώργος Παπανδρέου άσκησε εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας.Μετά την ψήφο του, ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε τους υποστηρικτές του και μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή. 
«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» δήλωσε.

Λοβέρδος: «Είμαι πιστός και μάχιμος στρατιώτης»
«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης.Και πρόσθεσε: «Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Πηγή: madata.gr