Οι κάλπες έχουν ανοίξει, με τους ψηφοφόρους να πηγαίνουν σιγά σιγά να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Η εκλογική διαδικασία για τη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής φτάνει σήμερα στο τέλος της και υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, ο Νίκος Ανδρουλάκης, και ένα αουτσάιντερ με δυνατό όνομα, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση είναι αρκετά μειωμένη συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο, με τις κάλπες να είναι ανοιχτές από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης αν χρειαστεί.

Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σήμερα να πληρώσουν το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Νίκος Ανδρουλάκης και  Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμοι για την τελική μάχη, ο πρώτος με όπλο τη διαφορά των εννιά μονάδων του πρώτου γύρου και ο δεύτερος με την αυξημένη πόλωση που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα και η οποία έγινε εμφανής τόσο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις των δύο μονομάχων.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής, όσο μαθηματικά προδιαγεγραμμένο κι αν είναι, κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του κόμματος από τη Δευτέρα το πρωί, μιας και ο επόμενος πρόεδρος θα κληθεί να διαχειριστεί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του κόμματος όσο και το πολιτικό προφίλ του, σε σχέση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: madata.gr