Εκλογές 2023: Υπουργός Παιδείας και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση η Κεραμέως

Να παραμένει η Νίκη Κεραμέως υπουργός Παιδείας και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον πρώτο γύρο, στις 21 Μαΐου, λόγω πανελληνίων εξετάσεων, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 
Η Νίκη Κεραμέως να παραμείνει υπουργός Παιδείας και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ενδέχεται να σχηματιστεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Τρίτης (28/3).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον «οδικό χάρτη» προς τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις εκλογές. Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αυτό που είναι λογικό και σωστό είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας»».

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν την 1η Ιουνίου και η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 21 Μαΐου. Αν υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, τότε θα αναλάβει και τη διεξαγωγή των νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Σ’ αυτή την κυβέρνηση αναμένεται να είναι υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ώστε να εποπτεύσει τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων κατά την ίδια περίοδο.

Πηγή: madata.gr