Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το Σάββατο (29.04.2023) υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, κατά της ανακήρυξης του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες», το οποίο προσπαθεί να συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.  

Το κόμμα της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω ανακοίνωσης του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή». 

 Πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr