Το MEGA, σύμφωνα με πληροφορίες του «S», έστειλε επιστολή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ζητάει να κάνει ντιμπέιτ αποκλειστικά με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα…

Η πρώτη απάντηση ήρθε λίγο μετά τις 18:00 από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ με την εκπρόσωπο του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, να δηλώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της, Αλέξης Τσίπρας, είναι στη διάθεση του καναλιού.

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

Η επιστολή προς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αναφέρει:

«Κύριοι, το Mega το μεγαλύτερο ενημερωτικό κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοικτό διάλογο – ντιμπέιτ – στο κεντρικό στούντιο του Σταθμού μας. Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου. Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος»

Την επιστολή υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση τόσο από την κυβέρνηση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη κίνηση… ανακατεύει κι άλλο την τράπουλα πέντε ημέρες πριν το ντιμπέιτ που θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στο οποίο θα μετέχουν έξι δημοσιογράφοι και έξι πολιτικοί αρχηγοί!

Νωρίτερα σήμερα, συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για τους όρους και τις λεπτομέρειες του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών της 10ης Μαΐου.

Η δίωρη συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων κατέληξε στην απόφαση να υπάρξει η τηλεμαχία να γίνει κατά τα πρότυπα των προηγούμενων, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν μια ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι θεματικές ενότητες που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
Περιβάλλον και Ενέργεια
Νέα Γενιά

Η τηλεμαχία θα διαρκέσει 3 ώρες και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεκινήσουν απαντούν με τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Στην πρώτη ενότητα πρώτος θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στη δεύτερη ενότητα θα ξεκινήσει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι αρχηγοί με τελευταίο τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr