Την παραίτησή της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023, μόλις λίγες ώρες αφότου αυτά ανακοινώθηκαν ανακοίνωσε βουλευτής Κιλκίς, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής η οποία συνεδριάζει.

Σύμφωνα με πηγές η βουλευτής Κικλκίς είχε προειδοποιήσει πως η ύπαρξη συγκεκριμένου υποψηφίου στον ίδιο νόμο θα είχε αυτές τις συνέπειες.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι η δεύτερη βουλευτής του κόμματος που αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς είχε προηγηθεί η Παναγιώτα Βράντζα, που παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Καρδίτσας.

Οι λίστες των υποψηφίων παρουσιάστηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τεθούν στην κρίση των ανωτάτων μελών του οργάνου του κόμματος.

Η δήλωση απόσυρσης της Παναγιώτας Βράντζα
Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η Παναγιώτα Βράντζα «Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα, αφού ευχαριστήσω το κόμμα μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, να δηλώσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Εξηγώντας την απόφασή της η κυρία Βράντζα αναφέρει: «Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή σε σχήματα και σώματα ως αυτοσκοπό. Αντίθετα, αυτή θα πρέπει να υπηρετεί συγκεκριμένους στόχους και να συνάδει με ξεκάθαρες ιδεολογίες, πολιτικές και πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας. Εκτιμώ ότι στην παρούσα συγκυρία, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δεν υπηρετεί τους σκοπούς αυτούς».

Και καταλήγει: «Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργός πολίτης, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση για το λαό από τη μεταπολίτευση και μετά, συντασσόμενη με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα προς το σκοπό αυτό».

Πηγή: madata.gr