Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους.

Στον αστερισμό της προεκλογικής περιόδου εισέρχεται και επίσημα σε λίγες ώρες η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη δική του απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχόλια της «τερατογένεσης». Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του καταλόγισε πανικό και είπε πως «το μόνο ”τέρας” είναι η δική του κυβέρνηση, των υποκλοπών, της ακρίβειας, της διαφθοράς».

Επανέλαβε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτή που θα φέρει την επόμενη μέρα μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ενώ έβαλε για ακόμη μία φορά «φρένο» στα περί κυβέρνησης ηττημένων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, αν δεν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο, ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά ούτε ηθικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ψευτοδίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας», λέει ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με άρθρο του στο «Καρφί» χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το Μητσοτάκης ή Τσίπρας και υπογράμμισε πως το πραγματικό ερώτημα είναι «εάν θέλουμε μία χώρα λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων είτε ένα κράτος όπου θα επικρατεί το Κράτος- Δικαίου.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να συμβάλλει δημιουργικά συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ο λαός μας δώσει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και κατοχύρωσης της πολιτικής μας αυτονομίας. Αυτονομίας που αποτελεί προϋπόθεση αλλαγής του πολιτικού παραδείγματος και του μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας».

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr