Με την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα που θα δημοσιευθεί περίπου το απόγευμα, θα διαλυθεί η Βουλή, ενώ μέχρι το Σάββατο 29 του μήνα, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών των κομμάτων.

Στις 2 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη νομιμότητα των συνδυασμών, αλλά και για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιεισαγγελέας του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που θα λάμβανε ηγετική θέση στους «Έλληνες», έχει βρει νέο τρικ έτσι ώστε να μαζέψει τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη σε περίπτωση που το κόμμα του δεν κατέβει στις εκλογές.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να χρησιμοποιηθεί ως «κέλυφος» το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου «ΕΑΝ».

Περιοδείες

Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή εντολή ζήτησε και από την Πελοπόννησο όπου περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να αποτρέψουν το σενάριο της κυβέρνησης των ηττημένων, το οποίο χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση.

«Για σκεφτείτε ένα σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη. Τον Βαρουφάκη να επιστρέφει ως υπουργός Οικονομικών, τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποια άλλα στελέχη, τον Πολάκη ως υπουργό Υγείας. Δεν ξέρω τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε».

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι τα κουκιά δε θα βγαίνουν», προειδοποίησε και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει τις διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Κι όταν μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ‘εγώ δεν πρόκειται να κάνω κυβέρνηση των ηττημένων’, εγώ σας λέω, εδώ από τη Μεγαλόπολη, ότι δεν πιστεύω ούτε μία λέξη απ’ αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διστάσει να το κάνει».

Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, μίλησε σε ομογενείς, ζήτησε να του δώσει ο λαός πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια, ενώ σήμερα ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για το σχέδιό του για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι ο προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν διέξοδο και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας στην Ελλάδα είναι μια τέτοια μάχη, ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Και η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη».

Νίκος Ανδρουλάκης

Από τις παλιές φυλακές στον Ωρωπό ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο γιος του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης, σύμφωνα με πληροφορίες στο Επικρατείας, ενώ χθες από τη Μυτιλήνη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

«Έχουμε ένα, πρωθυπουργό που κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην καρέκλα του».

«Ίσως κλείσουν οι τράπεζες»

Την ίδια ώρα, η παραδοχή του εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ25 στο MEGA ότι οι πολιτικές του κόμματός του μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κλείσιμο των τραπεζών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου.

«Υπάρχει αυτή η πιθανότητα και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τον Άκη Σκέρτσο να απαντά:

«Η χώρα δεν αντέχει ‘δεύτερη φορά στη συμφορά’. Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

Ο πρωθυπουργός απόψε ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο με επίσκεψη στην Καλαμάτα και αύριο το απόγευμα θα μιλήσει στα Χανιά.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr