Ελήφθη η απόφαση για τον ορίζοντα των εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα φωτογραφίσει άμεσα το “χρονικό παράθυρο” για τη διάλυση της Βουλής, η οποία ενδεχομένως να γίνει λίγο μετά το Πάσχα. 

Την απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα τον Μάιο, επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και που θα προβληθεί από την τηλεόραση του Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει, πως οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, χωρίς να αναφέρει την ακριβή ημέρα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, θα είναι η 21η ή η 28η Μαΐου.

Το θολό τοπίο, σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες, έχει πυροδοτήσει σενάρια επί σεναρίων, τα οποία περιγράφουν διάφορες ημερομηνίες, με το εύρος να φτάνει ακόμα και έως τον Ιούλιο.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός έκλεισε το σενάριο για εκλογές πριν το Πάσχα. Καθότι, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, και πριν την τραγική νύχτα της σύγκρουσης των τρένων, είχε επικρατήσει η 9η Απριλίου έως η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας τότε στους υπουργούς του, στις 9 Μαρτίου, είχε έδωσε τέλος στα σενάρια περί εκλογών πριν από το Πάσχα. Εξήγησε ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προωθεί περίπου δέκα νομοσχέδιο, τα οποία αφορούν διάφορα υπουργεία, με έμφαση να δίνεται, επίσης, στη διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Είκοσι ημέρες σχεδόν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει ως προς το χρονικό ορίζοντα.

Ακόμα και αν δεν ανακοινώσει τώρα την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, θα υπάρχει μία πιο σαφής εικόνα για τη διεξαγωγή της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη συνέντευξή του στο MEGA, δήλωσε, χθες, ότι πρωθυπουργός «θα αποσαφηνίσει πολύ σύντομα τις προθέσεις του» για τις εκλογές, ενώ πιεζόμενος σχετικά με τον χρόνο που θα διεξαχθούν, σημείωσε ότι «κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Με πληροφορίες απο τα Νέα και topontiki

Πηγή: madata.gr