Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Επί τάπητος βρέθηκαν οι όροι διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Χωρίς συμφωνία για debate έληξε η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αναμένεται να γίνει νέα συνεδρίαση το πρωί του Σαββάτου.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν σε μία τηλεμαχία πριν τις εκλογές με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί σε debate όλων των υποψηφίων πριν από τις πρώτες κάλπες αλλά επιθυμεί και ένα ενώπιος ενωπίω του Aλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί σε debate όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο επιμένει και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν από τον δεύτερο γύρο.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα πριν την 21η Μαΐου.

Όπως είπε μάλιστα, η ΝΔ θα καταθέσει αύριο υπόμνημα με τις θέσεις. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε debate με τα έξι κόμματα στο πλαίσιο της κάλπης της απλής αναλογικής».

Πηγή: madata.gr