Επιμένουν να δυναμιτίζουν το κλίμα στο Αρχιπέλαγος οι Τούρκοι, στέλνοντας καθημερινά μαχητικά να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και να πετάξουν πάνω από κατοικημένα νησιά.

Όπως παρουσιάζει άρθρο στο newsbomb.gr, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στις 12.03 πάνω από το νησάκι Ανθρωποφάγοι και ένα λεπτό αργότερα, στις 12.04 πάνω από το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Φυσικά η ελληνική αεράμυνα είχε βάλει στο στόχο από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά μαχητικά, ενώ ελληνικά μαχητικά ξεκίνησαν καταδίωξη των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου και από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου και πήραν στο… κυνήγι τα τουρκικά μαχητικά.

Πάντως οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά μπήκαν σαν τον φοβισμένο κλέφτη στο FIR Αθηνών, κάνοντας τις υπερπτήσεις απλώς για να γράψει το… κοντέρ και επέστρεψαν τρομαγμένοι στα τουρκικά παράλια.

Θυμίζουμε πως εδώ και καιρό αρνούνται την επαφή με ελληνικά μαχητικά, με τους Έλληνες πιλότους να τους έχουν προκαλέσει εφιάλτες κάθε φορά που επιχειρούν παραβιάσεις και μπαίνουν στη διαδικασία εμπλοκής. Η ανωτερότητα των Ελλήνων πιλότων είναι τέτοια που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να είναι σε κατάσταση «kill»

Πηγή: madata.gr