Καταπέλτης υπήρξε το Ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χωρίς αμφιβολία ομόφωνα τα 13 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου κατέληξαν ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση για το σκοτεινό παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Το σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου για την απόφασή του
«Ο Νίκος Παππας με εξακολουθητικές ενέργειες (πράξεις ή παραλείψεις) αντίθετες στα υπηρεσιακά του καθήκοντα και αντιβαίνουσες τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις (…) επιδίωξε να υλοποιήσει το σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί ,με σκοπό κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών, την απόκτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.»

«Σχεδίασε την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού»
Τα μέλη του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του που αριθμεί 2.368 σελίδες τονίζουν ότι ο τότε υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδίασε μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 την απόκτηση ενός τηλεοπτικού σταθμού, πανελλήνιας εμβέλειας, του περιβόητου ΣΥΡΙΖΑ-Channel.

Με αυτόν τον σκοπό απευθύνθηκε στο Χρήστο Καλογρίτσα.

«Ο Νίκος Παππάς είχε αποκτήσει απόλυτη «κυριαρχία» στα της διενέργειας του διαγωνισμού και διακατεχόμενος από αίσθηση υπεροψίας και ισχύος ως κορυφαίος Υπουργός που συνομιλούσε απευθείας με τον τότε Πρωθυπουργό, περί τον Οκτώβριο του 2015 απευθύνθηκε στον Χρήστο Καλογρίτσα με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις».

Στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβανόταν και η έκδοση πολιτικής εφημερίδας.

«Με την στάση του ο πρώτος κατηγορούμενος επιχειρούσε σκοπίμως να συγκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση του συγκατηγορουμένου του και πάση θυσία την εμπλοκή του στη συμφωνία με την εταιρεία C.C.C..»

Τελικά, οι δικαστές κατέληξαν ο πρώην υπουργός :

«Με πρόθεση παρενέβη τα υπηρεσιακά, απολύτως συνυφασμένα με την υπουργική του ιδιότητα, καθήκοντα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με αδιαφανείς διαδικασίες και αδιαφανές ιδιοκτησιακό καθεστώς την απόκτηση μέσω της δημοπρασίας και υπό το μανδύα της νομιμότητας τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος τυπικά μεν θα λειτουργούσε από τον συγκατηγορούμενό του Χρήστο Καλογρίτσα στην πραγματικότητα όμως θα τελούσε υπό τις εντολές του την καθοδήγηση και τον έλεγχο αυτού και του κόμματός του».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Η μόνη χρησιμότητα του σκεπτικού είναι αυτή του προεκλογικού φυλλαδίου της Νέας Δημοκρατίας. Έχει όση αξία έχουν και οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη. Αναρωτιόμαστε, δε, αν οι συναντήσεις με τον Αρεοπαγίτη Τζανερρίκο είναι οι μόνες που έχουν συμβεί».

Με την Νέα Δημοκρατία να σχολιάζει: «Τι είναι αυτό που συνδέει τόσο δυνατά τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά; Πώς είναι δυνατόν μετά από τέτοια απόφαση – κόλαφο ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Παππά, όταν ο τελευταίος έχει καταδικαστεί ομόφωνα και αμετάκλητα για μια συμπεριφορά με ειδική ηθική απαξία που προσβάλλει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία;»

Το Ειδικό Δικαστήριο με την αμετάκλητη και οριστική απόφαση του καταδίκασε τον Νίκο Παππά σε ποινή φυλάκισης, δύο ετών, με τριετή αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: madata.gr